Karamellkaffet, igen!

Jag kan inte riktigt bestämma vad det är som gör att jag uppskattar morgonkaffet så mycket. Jag känner inte av någon slags pigghetskänslor när jag slörpat i mig min dagliga balja kaffe till morgonsminket, men jag hatar ju också att -äta- frukost. Fast mat att tugga inom två-tre timmar av att man vaknat, uhhhh. Nej tack (jag gör undantag för hotellfrukostar, såklart)! Men bara rent kaffe i sig ÄR ju inte så jävla kul ändå.

Så vad gör man? Jo, man blandar kaffet med fina grejer såklart!

Jag skramlade runt på Pinterest, som endel av er kanske minns, och hittade recept om ”salted caramel creamer” som jag också följde. Men i det receptet så skulle man göra en viss mängd och sen hälla bort en viss mängd (???) och sen hälla grejer i det man behöll etc och så blev det ändå så att när jag uppnådde smaken av karamell i kaffet så var det för utspätt.

SÅ, jag gjorde som jag ville istället. Aka. detta recept!;

Ta fram en koppjävel. Helst en 2dlish kopp (annars blir det såna vansinniga mängder :D). Häll farinsocker (blött eller torrt spelar ingen roll) i den upp till kanten. Häll sockret i en kastrull. Häll över en kopp med vatten. Värm upp rasket så allt socker smälter. Vispa ner typ 2-3 teskedar med vaniljsocker, och ett kryddmått med salt. Ta av från värmen och häll i en kopp med mjölk och en kopp med grädde, vispa ihop. Smaka av med salt så det blir salted caramel efter dina preferenser. Häll i lite i kaffet och måtta andelarna tills du är nöjd. NJUT! Förvara i kylen ba.

Karamellkaffe! Yay!

Nästa steg är ju att prova att vispa ner kakao i mixen också… finchokladkaffe? Sign me in!

2 Kommentarer

  1. Jag är lat. Köper på flaska på espressohouse

    • Haha ja men alla bra sätt fungerar 😀 jag ska prova det nångång också, tills dess så gör jag det hemma 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *