Mitt mest sagda sen 2014: Livet, va.

Jag sitter i soffan. Glor. Är helt blank i huvudet. För fyra månader sen hade jag inget jobb. Sen dess har jag fått sex jobb. Bara sådär. Helt plötsligt i livet. Sen att det är studenttimjobb ett par av dom, well, det är en annan sak.

Den här veckan har jag kastat mig huvudstupa rakt in i att vara allt-i-allo på en tatueringsstudio. Jag har precis gjort dag 3. Kunskapskurvan är brant men jag kämpar på. Frågar mycket. Glor mycket. Ser förvirrad ut mycket. Men min lyckliga stjärna (mamma?) måste ha lyst på mig, för erbjudandet om att hastigt och lustigt ersätta ett snartida mammaskepp kom bara några dagar efter att jag räknat ut att jag skulle behöva leva på 32 kronor om dagen tills nyår för att nästan ha säkrat min möjlighet att, om jag bor kvar här hos min roomie, kunna gå klart skolan och faktiskt skaffa mig ett riktigt yrke. Skolan är prio ett men livet kräver sitt deltagande också, så jag ska kämpa på med båda på en gång. Det ska nog gå.

En heltidstjänst i nio veckor gör mycket för kalkylen, det är ingenting att hymla om direkt.

Och om bara någon vecka flyttar en av mina närmsta hem till stan igen. Hennes äktenskap gick samma väg som mitt. Hon byter av en annan närmsta som plötsligt också flyttade hem igen under ett par månader. För ett år sen hade ingen av oss planen på att flytta till hemstaden egentligen. Nu gjorde en av oss en kortare runda och två av oss bor här. Två stycken som känt varandra i 13 år men aldrig varit singlar tillsammans?! #episkhöst

Livet har lärt mig att bara flyta med som en död fisk i strömmen, med en liten levande paddel för att liksom småsträva åt det håll jag hade tänkt mig, verkligen är den bästa inriktningen för mig just nu. Häng på ba, vem fan vet vart man hamnar härnäst?!

Plask plask.

 

4 Kommentarer

  1. Allt-i-allo på tatueringsstudio låter ju sjukt kul och varierande! 😀

  2. SINGELHÖST! Du och jag, Ull. Du och jag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *