Cheesecake brownies FÜR ALLES!

Ja jävlar, det var dags. Jag var sugen på både brownies och cheesecake och ville inte göra någon av dom separat. Jaha, vad gör man då? Man gör BÅDE OCH! Men! Jag fick trixa lite eftersom jag inte hittade något kombinerat recept som hade en cheesecakedel som innehöll vit choklad, vilket jag ville ha. Så, det fick bli ett kärleksbarn mellan en fuskvariant av Leilas New York cheesecake baserat på vad jag hade hemma och Katja Kristofersons brownie.

Så det blev alltså såhär:

Brownie:
150 gram smör
1 dl kakao
3 ägg
3 dl strösocker
2.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Cheesecake:
300 gram philadelphia
1 ägg
1 msk vetemjöl
1 msk strösocker
3 tsk vaniljsocker
100 gram vit choklad

Ugnstid: 40-45 minuter, 150 grader, långt ner i ugnen.

Det var ju en chansning med olika recept, men det blev AWESOME! Jag började med att veva ihop allt till cheesecakedelen, den vita chokladen smälte jag över vattenbad och hade i sist. När jag var klar med det vevandet så la jag ihop alla torra ingredienser till browniedelen, utom sockret som jag hällde i en separat skål tillsammans med äggen. Eftersom bakpulver blir glatt av värme och man måste in i med grejerna i ugnen ganska raskt efter att man rört ihop smeten, så försökte jag göra klart så mycket som möjligt innan jag hällde i smöret och blandade ingredienserna. Smälte smöret i en kastrull och smorde formen med lite av smöret med hjälp av en slickepott. Vispade ägg och socker lite fluffigt, och blandade ihop alla brownieingredienserna.

Hällde ner det i formen och smetade ut det slätt, slafsade ut cheesecakesmeten ovanpå och slätade ut, sen vände jag lite med en kniv så smeterna blandades. In i ugnen i 40-45 minuter (hade min inne i 50 och den blev bra men kunde ha varit inne lite kortare), långt ner i ugnen och på mesiga 150 grader. Magi!

MA. GI.

Stuffz!

KLAR OCH NU VÄNTAR VI BARA PÅ ATT DEN SKA SVALNA, RAHR.

Lite fluffig och härlig brownie med vitchokladig cheesecake ovanpå. Alltså. ALLTSÅ.

2 Kommentarer

  1. I want this in me NOW. Oh my God.

    Also, HEY! Left handed introverts unite, dude! It’s a sign I must have the cheesecake.

    • YES! It’s obviously meant to be! DO IT! So tasty. A little stiff after being in the fridge, but still not dry ya know? Weird, and tasty AF.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *