Fräscht och sådär

Jag sminkade mig fräscht igår. Ni vet, lagom med ögonskugga och fräsch hy, med rouge och glow i form av en svagt guldig highlighter. Jag vet inte om jag gillar det. På något vis så känns det som att jag vid fräsch sminkning mycket mer går patriarkatets väg än med min vanliga typ av smink, som utgörs främst av mycket mörk ögonskugga. Den där naturliga skönheten är ingenting man förärats med, och citatet “Men om osnygga kvinnor inte heller får sminka sig, så ökar man bara ännu mer avståndet till de naturligt vackra individerna och försämrar ytterligare för sig själv” ekar. Ett långt perspektiv, och ett kort. Orkar man ta det långa perspektivet och spä på sin ofördelaktiga lott i livet ännu mer? Jag gör inte det. Jag täcker det eviga röda, krafsar på en massa ögonskugga som får mig att se ut mer som jag känner mig inombords, och slipper iallafall frågor om huruvida jag sprungit nyligen som annars kommer som ett brev på posten. Men vacker blir jag inte för det. Det är bara ett par två av mina närmsta och en norska på Instagram som kallar mig vacker, och det duger bra.

Fulsnygg har sitt värde det med. Och ligga får jag ändå.

Sminket i sig, vars främsta värde ligger i att täcka det röda som pryder mitt ansikte nästan varje dag och att dekorera mig, fyller ju dock två funktioner till som är mycket roligare att fokusera på, så det gör jag istället. Den inre skatan älskar uppsättningen med krämer och puder, pennor och samlingar med ögonskugga. Jag depottar och sorterar om, sorterar bort och lägger till nytt, imiterar nyutkomna paletter genom att sortera om de jag redan har. Den andra funktionen är den smörjande. Den där timmen på morgonen mellan att jag kliver upp och att jag låser upp dörren till verkligheten behövs för att lätta upp den lätt finska stämning som råder när en som nyvaken ska försöka argumentera med sig själv om att det är värt att kliva upp och ta sig an dagen, när belöningscentra i hjärnan desperat försöker med övertala en att somna om istället, lockandes med sexdrömmar och blytunga lemmar. En kopp kaffe och en på låg volym tjattrande sminkvideo på youtube förgyller fortfarande morgnarna och gör att jag hinner vakna ordentligt innan jag kliver ut i solljuset. Delar av min inre dystopiker hinner gömma sig i klädkammaren innan jag går ut, och det gör mig gott.

Och ett av mina favvokoncept är ju fortfarande “smink som killar hatar”.

Presenter! Till mig!

Eller ja, själva presenterna som jag -fick- kommer ni säkert få se i lite olika möjliga sammanhang. I det här fallet presenterar jag endast resultatet av det fantastiska presentkort jag mottog under sång och skrål i  lördags.

Och jag tänker använda varenda en av grejerna idag!

img_1361

Stjärnan i showen är förstås den ljuvliga parfymen Black Opium av Yves Saint Laurent. Tydligen är min grej parfymer med epitetet “Svart”. Black Opium, som jag hetssniffat på i över ett år, Lady Gagas svarta Fame och Body Shop’s Black Musk är de dofterna jag omger mig med. Grejer det!

Sen kommer de andra luxuösa valen jag har gjort.

MAC’s Mineralize Skinfinish i Lightscapade, en highlighter! En kallare än den jag redan har, variation!

MAC’s Powder Blush i färgen Pink Swoon. Behövde ett halvkall rosa rouge pga har en jättekall rosa och sen bara varma. Och jag har insett att som en rodnad grisrosa varmhyad, så fungerar ett kallt rouge väldigt bra för att inte bara se ut som att jag är röd överallt! Tips från kända sminköser!

Sen har vi Urban Decay’s Naked Skin Color Correcting Fluid i färgen Yellow. Som sagt. Grisrosa. Jag vill kunna eliminera det ibland.

Anastasia Beverly Hills DipBrow Pomade i färgen Caramel som är snäppet ljusare än Auburn som jag har använt i två år år nu. Samma burk. Caramel var ett felköp men jag tror att det blir bra, lite ljusare ögonbryn kan vara att föredra!

Sen har vi Clinique’s Lid Pop i färgen Willow Pop, en guldig olivgrönbrun ögonskugga. Älskar ögonskugga.

Sen köpte jag lösfrallelim som jag insåg att jag behövde efter en horrorupplevelse en sen natt då jag tror att jag blev av med hälften av mina riktiga ögonfransar och hade kladdiga ögonlock i sju dagar efteråt, och Kicks sminksvamp också, men de var inte snygga nog ahem, fick inte plats i stillebenet.

Kat von D Shade and Light Eye palette!

Javisst! SMINK! MER SMINK! Denna skönhet köpte jag i februari när jag for ner till Stockholm över dagen och drällde runt med en vän. Jag var lite skeptisk kanske eftersom alltså, naturligt smink är tråkigt smink, men eftersom så många hade sålt sina själar och partners och föräldrar för dessa ögonskuggor, så tänkte jag att jag skulle prova.

 

Och alltså. Risken finns att jag har använt den här varje gång jag har sminkat sen jag kom hem med den, greppad i svettiga sminkälskarfingrar. Den är så jäkla bra. Färgerna är byggbara så man vispar på litegrann, och sen lite till, och sen lite till och VIPS så har man en inte alls särskilt naturlig ”contour” på ögonen. Om man vill stanna på ljust kan man det, men det gör jag aldrig, ens om jag planerar att göra det från början. Fniss.

Hårda angrepp.

 

 

Fem skakiga ögonskuggsblandarhänder av fem till Shade & Light Eye!

Smink! Anastasia Beverly Hills Self-Made!

Ja, det finns en viss risk att bloggen kommer hållas mindre personlig och mer grejig framöver, men det får vi se. Oavsett vilket, så fick jag post idag, från Kicks. Glädjefyllt skuttade jag tillbaka till lägenheten, tittade in hos min TV-spelande roomie och proklamerade högtidligt att nu minsann, nu ska jag sminka mig! Han vevade uppmuntrande med en hand och lyckades klämma ur sig ett “Yay!” medan han försökte undvika att dö i en livmoder, jagad av små bajskluttar. Indiespel, va.

Det som erbjöds på posten var Anastasia Beverly Hills ögonskuggor i samlingen “Self-Made”, som ska vara limited edition men den har sålts lite överallt under lång tid, så pass lång tid att jag till slut bröt ihop och köpte den efter att ha koögat den i ett halvår.

So pretty!

Så jag slängde såklart på alltihopa på armen för att få se och bestämde mig därefter för att använda den tredje från vänster och de fyra sista, beigeaprikos, turkos, svart och mörkbrun. Ah. Har ett ohälsosamt förhållande till ögonskugga. Älskar det ohämmat.

När jag tog bort sminket vid 03-tiden och skuggorna hade suttit på sedan 12 på dagen, så satt allting kvar och hade inte bleknat eller tappat bort sig. WIN!

ÄR NÖJD. SÅ ATT SÄGA.